Liellopa steiks ar grilētiem dārzeņiem - Gudrības.lv

Liellopa steiks ar grilētiem dārzeņiem

Nepieciešams:

• Liellopa steiks – 800 g
• Paprika – 2 gab.
• Baltie redīsi – 2 gab.
• Salāti Pak choi – 2 gab.
• Sarkanie sīpoli – 2 gab.
• Ķiploks – 4 daiviņas
• Svaigs rozmarīns – 4 zariņi
• Extra Virgin olīveļļa – 4 ēdamk.
• Sāls ar zaļumiem – pēc garšas
• Piparu maisījums – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Marinē liellopa steiku – pārkaisi ar pipariem, rīvētu ķiploku, svaigu rozmarīnu un apslaki ar olīveļļu;
2. Notīri dārzeņus, sagriez vidēji lielās šķēlēs, lai liekot uz grila tie nesadegtu un pēc gatavošanas būtu sulīgi;
3. Dārzeņus apslaki ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli ar zaļumiem;
4. Uz sakarsēta grila cep gaļu;
5. Kad gaļa gatava pievieno sāli;
6. Liec uz grila arī dārzeņus. Grilē regulāri apgrozot;
7. Liellopu steiku pasniedz siltu kopā ar grilētiem dārzeņiem.

Recepti iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

Leave a Reply

%d bloggers like this: