Pildīts Mārtiņdienas zoss cepetis - Gudrības.lv

Pildīts Mārtiņdienas zoss cepetis

Šodien Mārtiņdiena. Palutini ģimeni ar kārtīgām svētku vakariņām – zoss cepeti, ceptiem kartupeļiem un sautētiem kāpostiņiem. Lai pagatavotu pildītu Mārtiņdienas zoss cepeti, būs vajadzīgas aptuveni divarpus stundas.

Nepieciešams:

– 1 zoss (4 – 5 kg),

– selerijas sakne,

– sīpoli,

– āboli,

– speķis,

– zosu aknas

– pusotrs klaips baltmaizes.

Pagatavošana:

– Selerijas sakni, sīpolus, ābolus, speķi un zosu aknas sajauc un kopā ar eļļu, sāli, pipariem un salviju (pēc garšas) apcep pannā.
– Apceptos produktus sajauc ar baltmaizi un sapilda zosī.
– No ārpuses zosi apziež ar sāli un liek cepeškrānī uz 2 stundām 200 grādos.
– Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un sautētiem kāpostiem.

Leave a Reply

%d bloggers like this: