Avokado un bumbieru kūka - Gudrības.lv

Avokado un bumbieru kūka

Pagatavošana laiks: 15 minūtes + 2 stundas saldētavā
Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

Biskvītam
• Lobītas ķirbju sēklas – 50 g
• Zaļās pistācijas – 50 g
• Indijas rieksti – 100 g
• Dzeltenās rozīnes – 200 g

Krēmam un kūkai
• Kivi – 4 gab.
• Avokado – 4 gab.
• Bumbieri – 4 gab.
• Medus – 2 ēdamk.
• Laims – 1 gab.

Dekoram
• Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g

Pagatavošana:

1. Gatavo biskvītu – sablenderē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt līdz izveidojās ķepīga masa;
2. Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;
3. Liec sablenderēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;
4. Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;
5. Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablenderē ar medu un laima sulu;
6. Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam;
7. Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

Recepti iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

Leave a Reply

%d bloggers like this: