Mandeļu drumstalu ogu kūka - Gudrības.lv

Mandeļu drumstalu ogu kūka

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Pamatnei:
• Saldētas vai svaigas ogas – 500 g
• Cukurs – 100g

Drumstalām:
• Sviests – 100 g
• Milti – 100 g
• Mandeļu milti vai saberzti mandeļrieksti – 100 g
• Pūdercukurs – 100 g
• Sāls – šķipsniņa

Pasniegšanai:
• 4 saldējuma bumbas

Pagatavošana:

1. Gatavo drumstalas – sajauc sviestu ar miltiem, mandeļu miltiem, pūdercukuru un šķipsniņu sāls
2. Masu atdzesē ledusskapī līdz sviests sastingst
3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C, izvēlies formu kūkas pamatnei un tajā ieber ar cukuru sajauktas, saldētas vai svaigas ogas
4. Pārkaisi sagatavotās drumstalas un cep 20 līdz 30 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltainas
5. Kūku pasniedz siltu, trauciņos kopā ar saldējumu, kas gatavots mazā Ziemeļitālijas pilsētiņā pēc vislabākās receptes.

Recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis

Leave a Reply

%d bloggers like this: