Svaigie sparģeļu salāti - Gudrības.lv

Svaigie sparģeļu salāti

Nepieciešams:

• Sparģeļi – 1 bunte
• Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja
• Šalotes sīpols – 1 gab.
• Pistāciju rieksti – 1 sauja
• Sukādes pēc izvēles – 1 sauja
• Olīveļļa – 3 ēdamk.
• Aveņu etiķis – 1 ēdamk.
• Medus – 1 tējk.
• Svaiga piparmētra – neliela saujiņa

Pagatavošana:

1. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;
2. Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;
3. Pagatavo mērci – sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;
4. Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;
5. Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.

Zināšanai!
Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos – 4 minūtēm, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšķīgumu.

Recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis

Leave a Reply

%d bloggers like this: