Sātīgā ingvera, dārzeņu un gaļas zupa - Gudrības.lv

Sātīgā ingvera, dārzeņu un gaļas zupa

Ingvers klasiskajai dārzeņu un gaļas zupai piešķir īpaši spēcinošu garšu. Taču jāuzmanās nepievienot to par daudz, jo veselīgais ingvers ir arī viltīgs un nereti tā pēcgarša mēdz būt visai asa.

Nepieciešams:
1 /2 kg liellopu gaļas lāpstiņas (zupai vienmēr labāk izvēlēties gaļu ar kauliņu)
1 /2 vidēja lieluma kāpostgalva
1 sīpols
3 burkāni
500 g kartupeļi
Zaļumi
Seleriju sakne
Pusīte ingvera
Sāls, cukurs, melnie pipari un lauru lapas

Pagatavošana:
Gaļu liek vārīties ūdenī. Līdz ko ūdens sāk vārīties, ar utu karoti jānosmeļ putas. Visticamāk tas jāatkārto vairākas reizes, kamēr buljons kļūst dzidrs.
Tad ūdenim pievieno 1 ēdamkaroti sāls, divas ēdamkarotes cukura, veselu sīpolu, burkānu, seleriju sakni, ingveru, lauru lapas, piparus un vāra uz lēnas uguns 90-120 min līdz gaļa ir mīksta.
Pārējos dārzeņus sagriež kubikos.
Kad gaļa gatava – to kopā ar sīpolu un burkānu izņem ārā un buljonā liek dārzeņus sekojošā kārtībā: kāpostus, burkānus un kā pēdējos – kartupeļus.
Kamēr vārās dārzeņi, sagriež gaļu sagriež nelielos gabaliņos un kopā ar svaigi sagrieztiem zaļumiem pievieno zupai, kad kartupeļi kļuvuši mīksti.
Labu apetīti!

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: