Siltie tīģergarneļu salāti - Gudrības.lv

Siltie tīģergarneļu salāti

Nepieciešams:
Puskilograms nelobītu tīģergarneļu (der gan svaigas, gan saldētas)
2-3 ēdamkarotes sojas mērces
1/2 sarkanā kāposta
1 sarkanais sīpols
3 – 5 daiviņas ķiploka
1 burkāns
200 ml konservētu pupiņu asnu
Karijs, pipari un citas garšvielas pēc jūsu gaumes un zaļumi. Sāli gan var neizmantot, jo to aizstāj sāļā sojas mērce

Pagatavošana:
– Ja tīģergarneles ir saldētas, vispirms tās atkausē un apžāvē, pēc tam aplej ar sojas mērci
– Uzkarsētā eļļā (vislabāk izmantot Vok pannu) apcep sagrieztus ķiplokus, ievieno ripiņās sagrieztus sīpolus
– Kad sīpoli uzkarsuši, pievieno tīģergarneles un pārējās garšvielas
– Kā pēdējos pievieno strēmelītēs sagrieztus burkānus, sarkanos kāpostus un pupiņu asnus
– Cep aptuveni 7 minūtes, nepārtraukti maisot

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz ar nūdelēm vai rīsiem.
Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: