Cūkgaļas strēmeles saldskābajā ķīniešu mērcē - Gudrības.lv

Cūkgaļas strēmeles saldskābajā ķīniešu mērcē

Garšīgs un sātīgs cūkgaļas ēdiens ar patīkamu pēcgaršu. Pasniedz ar rīsiem vai olu nūdelēm un svaigajiem salātiem.

Nepieciešams:
500 g cūkgaļas karbonādes
3 dažādu krāsu paprikas
2 sarkanie sīpoli
1 neliels Ķīnas kāposts
1 neliels Ķiploks
4 ēdamkarotes labas sojas mērces
1/2 krūze ūdens
1/2 citrona sulas
4 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
Eļļa
Sāls

Pagatavošana:
1. Cūkgaļu sagriež nelielas strēmelēs un izklapē. Sasāla un pievieno spiestu ķiploku (var arī sagrieztu daiviņās).
2. Sagriež sīpolu un pārējos dārzeņus, bet sagrieztos sīpolus liek atsevišķi.
3. Uzkarsē pannu (ideāli, ja jums mājās ir Vok panna), uzkarsē eļļu un kā pirmos cepties liek sīpolus.
4. Kad sīpoli ieguvuši caurspīdīgu, zeltainu izskatu, pievieno gaļu un apcep, kamēr tā no visām pusēm apvelkas gaišāka.
5. Pievieno paprikas un Ķīnas kāpostu. Cep, bieži apmaisot.
6. Kad dārzeņi apcepušies, krūzē ar ūdeni iespiež citrona sulu, pievieno cukuru, sojas mērci un kukurūzas cieti. Kārtīgi samaisa un visu šķidrumu, strauji maisot, pievieno gaļai un dārzeņiem. Mērce gatava!

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: