Brīnumgardais braunijs - Gudrības.lv

Brīnumgardais braunijs

Uz tādām kūkām kā šī attiecināms teiciens: mēli var norīt, cik garšīga! Recepte paredzēta 20×20 pannai.

Nepieciešams:
120 g miltu
170 g sviesta
130 g tumšās šokolādes
1 tējk. sāls
300 g cukura
3 olas
90 g riekstu (lazdu, valriekstu vai citu, var iztikt arī bez riekstiem)
 
Pagatavošana:
1. Uz mazas uguns ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Pieliek pusi cukura, izmaisa, kamēr cukurs pašķīst. Noliek vēsumā.
2. Olām pieber atlikušo cukuru, drusku samaisa un sadala divās porcijās. Vienu olu porciju atstāj mierā, otru kuļ, kamēr olas kļūst 2 x vairāk. 
3. Izkausētajai šokolādes masai pielej klāt abas olu porcijas. 
4. Miltus un sāli iemaisa masā. Pieliek riekstus.
5. Ielej mīklu cepamtraukā un cep apmēram 20-30 minūtes 190 grādos.
7. Pārliecināties par to, ka kūka ir gatava, var tad, ja iebāžot kūkā kociņu, tas nāk ārā apķepis, bet ne slapjš. Līdz sausam gan nevajag gaidīt, jo kūkas vidum ir jābūt mīkstam!

Leave a Reply

%d bloggers like this: