Gardie un sātīgie ķiploku kartupeļi - Gudrības.lv

Gardie un sātīgie ķiploku kartupeļi

Grozies kā gribi – kartupelis ir viens no latviešu pamatēdieniem. Un no šiem ķiploku kartupeļiem nudien nav iesējams atteikties.

Nepieciešams:

1,5 kg kartupeļu

4-5 ēdamkarotes un pēc tam vēl arī četras tējkarotes 9% galda etiķa

1,5 tējkarote sāls

4-5 palielas ķiploka daiviņas

3 ēdmakrotes olīveļlas

2-3 šķipsniņas smalki maltu piparu

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež nedaudz rupjākos salmiņos kā fri.
  2. Liek verdošā ūdenī un klāt pielej 4-5 ēdamkarotes etiķa, ieber 1,5 tējkarotes sāls. Svarīgs ir balanss starp skābo un sāļo garšu.
  3. Kartupeļus apvāra mīkstus, taču vidum jāpaliek cietam.
  4. Tikmēr bļodā ielej olīveļļu, ar ķiplokspiedi piespiež ķiplokus, pieber šķipsniņu piparu.
  5. Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un ber bļodā, labi samaisa, pievieno vēl 4 tējkarotes etiķa un šķipsniņu sāls.
  6. Bļodai uzliek vāku un atstāj, lai kartupeļi labi savelkas, ik pa laikam apmaisa, sakrata un ļauj atdzist.
  7. Ķiploku kartupeļus var ēst uzreiz pēc atdzesēšanas vai nākamajā dienā!

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: