Ātrais mandarīnu un dzērveņu kēkss - Gudrības.lv

Ātrais mandarīnu un dzērveņu kēkss

Decembris ir mandarīnu laiks, kas liek mums atcerēties, ka pavisam drīz jau būs klāt gada baltākie svētki – Ziemassvētki. Ātrais un viegli pagatavojamais mandarīnu un dzērveņu kēkss ne tikai ienesīs jūsu mājās svētku smaržu, bet arī burvīgu un neaizmirstamu garšu!

Nepieciešams:
* cukurs – 150 g
* ola – 1 gab.
* augu eļļa (bez smaržas) – 50 ml
* milti – 250 g
* vaniļas cukurs – 10 g
* cepampulveris – 1 t/k
* šķipsniņa sāls
* mandarīni – 3 gab.
* dzērvenes (var izmantot saldētas) – 100 g

Pagatavošana:
1. Vispirms bļodā izsijā miltus un sajauc ar cepampulveri un sāli.
2. Nomizo mandarīnus un izspiež sulu. Mandarīnu miziņu smalki sarīvē.
3. Sakuļ olu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno augu eļļu un vēlreiz sakuļ. Pievieno mandarīna miziņu. Pielej klāt mandarīnu sulu un kārtīgi samaisa.
4. Masai pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Pievieno dzērvenes.
5. Ietauko keksa cepamformu un izliek tajā keksa masu. Virspusi kārtīgi izlīdzina.

Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 35- 40 minūtes. Kad kēkss gatavs – ļauj tam atdzist un pārkaisa ar pūdercukuru.

Leave a Reply

%d bloggers like this: