Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika - Gudrības.lv

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Nepieciešams:

800 g maltā gaļa
5 saujas rīsi
10 gab. paprika
1 gab. sīpoli
2 ĒK eļļa vai sviets
1 gab. ķiploka daiva
4 ēdamkarotes tomātu pastas
sāls
malti melnie pipari
garšvielas

Pagatavošana:

Sagriež smalkos gabaliņos un apcep sīpolus, nelielu daļu sīpolu atdala atsevišķā traukā, pārējos liek katlā, kurā tiks sautēta paprika

Papriku nomazgā. Uzmanīgi nogriež cepurītes un iztīra sēklotni.

Maltai gaļai pievieno atliktos sīpolus, rīsus un garšvielas (maltus melnos piparus, maltu koriandru, dilles un pētersīļus, hmeli – suneli vai jebko citu – pēc pašu ieskatiem), sāli, izspiestu ķiploka daiviņu.

Gaļas masu sapilda paprikā un lieks sautēties katliņā ar apceptiem sīpoliem, pielej siltu ūdeni – tik daudz, lai līmenis būtu līdz puspipariem.

Ūdenim pievieno sāli pēc garšas, uzliek vāku un sautē uz vidējas liesmas. Kad ūdens uzvārījies un sāk burbuļot, pievieno tomātu pastu, samazina liesmu un sautē aptuveni 45 minūtes, kamēr gaļa un rīsi gatavi.

Pasniedz ar kartupeļu biezeni, kuskusu vai dārzeņiem.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: