Paštaisīts šokolādes riekstu krēms - Gudrības.lv

Paštaisīts šokolādes riekstu krēms

Nepieciešams:

  • 240 g lazdu riekstu
  • 1/4 glāzes kakao pulvera bez cukura
  • 1/4 glāzes cukura sīrupa
  • šķipsniņa sāls
  • pusglāze piena
  • Vēl nepieciešams jaudīgs blenders ar trauku, kas paredzēts smalcināšanai, vai virtuves kombains.

Pagatavošana:

  1. Sagrauzdē un notīra riekstus  – riekstus uzber uz pannas un uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr miziņas sāk plaisāt un rieksti apgrauzdējušies. 
  2. Riekstus liek blendera traukā vai virtuves kombainā un sasmalcina, līdz tie pārvēršas par mīkstu, eļļainu masu. Ik pa laikam masu ieteicams apmaisīt ar karoti, lai masa labāk sakultos. 
  3. Kad rieksti pārvērtušies viendabīgā masā, pievieno visas pārējās sastāvdaļas (bez piena) un sablendē. Tad pamazām pielej pienu.
  4. Krēmam jāsanāk vijīgam un viegli smērējamam.

Leave a Reply

%d bloggers like this: