Itāļu klasika - Spageti Bolonjeze - Gudrības.lv

Itāļu klasika – Spageti Bolonjeze

Nepieciešams:
500 g maltās gaļas
2 sīpoli
sāls, pipari
paciņa Spageti makaronu (jo cietāki, jo labāk)
250-300 g tomātu biezenis ar tomātu gabaliņiem
100 g siera
Garšvielas, baziliks
2 ēdamkarotes olīveļļas makaroniem un eļļa gaļas cepšanai.

Pagatavošana:
1. Malto gaļu samīca ar garšvielām.
2. Smalku sagriež sīpolus un liek cepties uz sakarsētas pannas. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu. Cepot, ar koka vai silikona lāpstiņu saspaida un atdala malto gaļu mazos gabaliņos.
3. Paralēli sālsūdenī liek vārīties Spageti makaronus. Neaizmirsti tos visu laiku apmaisīt, lai makaroni nesaliptu! Ņem vērā – jo ilgāk makaroni jāvāra, jo tie ir cietāki un labāki.
Kad maltā gaļa apcepusies, pievieno tomātu biezeni, un sautē aptuveni 10 minūtes.
4. Nokāš makaronus, iemaisa divas ēdamkarotes olīveļļas, lai makaroni nesaliptu.
5. Uz šķīvja servē makaronus, pārlej tos ar maltās gaļas mērci un uzrīvē sieru. Odziņa visam ir svaigas bazilika lapiņas. Klāt labi garšo arī svaigu tomātu salāti vai mazie ķiršu tomātiņi. 

Leave a Reply

%d bloggers like this: