Vistiņa ar brokoļiem – garšīgi un veselīgi! - Gudrības.lv

Vistiņa ar brokoļiem – garšīgi un veselīgi!

Nepieciešams:
Vistas fileja – 300gr
Burkāni – 2 gab
Brokoļi (var izmantot arī saldētus) – 300gr
Saldais krējums (10%) – 120gr
Krēmsiers (bez garšvielām) – 1 ēd/k
Sojas mērce – 1ēd/k
Balzāmetiķis (gaišais) – 1 ēd/k
Ķiploks – 1-2 daiviņas
”Vidusjūras garšviela”, sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:
1. Vistas fileju nomazgā, sagriež gabaliņos. Pagatavo marinādi: samaisa sojas mērci, balzāmetiķi, sīki sasmalcinātu ķiploku, garšvielas, piparus. Vistu marinē 20 – 30 minūtes.
2. Kamēr marinējas vistas fileja, notīra un uz rupjas rīves sarīvē burkānus. Iepriekš atsaldētus brokoļus sadala nelielās daiviņās un pievieno sāli (pēc  garšas).
3. Uz iepriekš uzkarsētas pannas (bez taukvielām) liek vistas gabaliņus un ik pa brīdim apmaisot – sautē zem vāka apmēram 5 minūtes. Pievieno burkānus un uz nelielas uguns turpina sautēt vēl 3 – 4 minūtes. Visbeidzot pievieno brokloļus, visu samaisa, uzliek vāku un sautē 5 – 7 minūtes.
4. Samaisa saldo krējumu un krēmsieru. Masu lej pāri vistai un dārzeņiem. Kolīdz „uzmet burbuli” – uz mazas uguns visu sautē apmēram  5 – 7 minūtes.

Sautējumu var ēst tāpat, bet ja vēlas – kā piedevu iepriekš novārītiem rīsiem.

Leave a Reply

%d bloggers like this: