Ātrā un gardā citronkūka - Gudrības.lv

Ātrā un gardā citronkūka

Nepieciešams:

  • 125 g mīksts sviests
  • 1 glāze brūnais cukurs (der arī baltais)
  • 2 olas
  • 2 vidēji citroni (miziņa, sula)
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 glāze skābais krējums.

Pagatavošana:

  1. Nomizo citroniem miziņu un izspiež sulu.
  2. Citronu sulu un miziņu sajauc ar krējumu atsevišķā bļodiņā. 
  3. Bļodā liek sviestu un saputo kopā ar cukuru. Pievieno olas un turpina putot. Kad sviests un cukurs saputots, piesijā daļu miltu, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Visu samaisa.
  4. Pieliek daļu krējuma/citrona maisījumu un atkal samaisa. 
  5. Pievieno atlikušos miltus un krējumu.
  6. Mīklu liek ietaukotā kūkas formā un cep aptuveni 40 minūtes 180 grādos. Var cept arī mazajās formītēs uz īsāku laiku un zemākā temperatūrā – 160 grādos 20 – 30 minūtes.
  7. Pārbauda ar veco labo kociņa metodi – iedur, ja nāk laukā tīrs, tad ir gatavs.
  8. Izņem no formas, liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: