Svētku galda rozīnīte – marinēti kirbji - Gudrības.lv

Svētku galda rozīnīte – marinēti kirbji

Nepieciešams:

  • Vidējs ķirbis
  • 400-600 g cukura
  • 5-8 smaržīgie pipari
  • 10-15 krustnagliņas
  • 2 kanēļa standziņas
  • 20-25 g citronskābe
  • 1 litrs ūdens.

Pagatavošana:

  1. Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos.
  2. Katlā lej 1 litru ūdens, pievieno garšvielas un vāra aptuveni 5 minūtes.
  3. Marinādē saliek sagrieztos ķirbja gabaliņus, lai tie visi būtu pārklāti.
  4. Vāra uz lēnas uguns līdz ķirbja gabaliņi kļūst caurspīdīgi, citādi ķirbis var izjukt.
  5. Ja ķirbīši paredzētu tūlītējai ēšanai, tos atdzesē. Bet, ja vēlies marinētos ķirbjus uzglabāt, tos vēl siltus liek burkās, aizvāko un atdzesētus glabā vēsumā.

Leave a Reply

%d bloggers like this: