Vaniļas pudiņš ar avenēm - Gudrības.lv

Vaniļas pudiņš ar avenēm

Nepieciešams:

  • 2 glāzes piena
  • 70 g cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g saldētu aveņu, piparmētras lapiņas.

Pagatavošana:

  1. Pienu uzkarsē, bet neuzvāra.
  2. Olu dzeltenumus viegli sakuļ, maisot pielej ceturtdaļu piena.
  3. Samaisa miltus, kartupeļu cieti, vaniļas cukuru.
  4. Olu dzeltenumu maisījumu sajauc ar miltu maisījumu.
  5. Visu sakuļ un lej katlā pie atlikušā piena.
  6. Maisot, vāra uz vidējas uguns, kamēr sabiezē.
  7. Katlu noņem no uguns, atdzesē, uzliekot vāku (lai neveidotos plēvīte).
  8. Pudiņu lej trauciņos un liek ledusskapī atdzesēties. Pirms pasniegšanas uzber atsaldētas avenes (der arī citas ogas) un dekorē ar piparmētras lapiņām. 
  9. Šādi var pagatavot arī šokolādes pudiņu, pievienojot 2 ēdamkarotes kakao pulvera.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: