Ātrie auzu pārslu cepumi - Gudrības.lv

Ātrie auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumi ir gardi, sātīgi un veselīgi. Šī ir viena no vienkāršākajām auzu pārslu cepumu receptēm, ko katrs var uzlabot pēc savas gaumes. 

Nepieciešams:

  • 300 g auzu pārslas
  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes milti
  • 4 ēdamkarotes cukurs.

Pagatavošana:

  1. Auzu pārslas uzliek uz pannas un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, apgrauzdē.
  2. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri sakuļ.
  3. Baltumus sakuļ putās atsevišķi.
  4. Bļodā pie sakultajiem dzeltenumiem pievieno atdzesētas apceptas auzu pārslas un sajauc. Pieber miltus un visu samaisa. 
  5. Iecilā sakultos olu baltumus.
  6. Ar rokām vai karoti saveļ mazas bumbiņas un liek uz pannas. 
  7. Cep aptuveni 8-10 minūtes 200 grādos.
  8. Tie, kas vēlas, lai cepumi būtu sātīgāki, mīklai var pievienot žāvētus augļus un sasmalcinātus riekstus. 

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: