Rasols ar siļķi un nēģiem - Gudrības.lv

Rasols ar siļķi un nēģiem

Vai tu maz zināji, ka agrāk mūsdienās tik ļoti populāro rasolu, kurā nu griež vārītu liellopu gaļu vai vārīto desu, gatavoja ar siļķi un nēģiem vai vienu no tiem?

Nepieciešams:

  • 4 lieli vārīti kartupeļi ar mizu
  • 6 vārītas olas
  • 4 marinēti gurķi
  • 3 marinētas siļķes filejas
  • 2 nēģi
  • 500 g skābā krējuma
  • 1 paciņa Provansas majonēzes
  • 4 tējkarotes sinepju
  • Zaļumi, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Visas salātu sastāvdaļas sagriež gabaliņos, kartupeļus griež ar visu mizu.
  2. Atsevišķi pagatavo krējuma, majonēzes, sinepju un garšvielu mērci un tikai tad piejauc sagrieztajiem salātiem.
  3. Kā garšo? 

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: