Plaucētā mīkla - Gudrības.lv

Plaucētā mīkla

Nepieciešams:

  • 350 g ūdens
  • 175 g sviests –
  • škipsniņa sāls
  • 250 g jeb 1 ½ glāze kviešu miltu 
  • 5 olas.

    Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 220 grādiem.
  2. Ūdenim pievieno sviestu un liek vārīties.
  3. Kad sviests ar ūdeni savārījies, nogriez mazāku liesmu un ūdens sviesta masā pakāpeniski, visu laiku maisot, iesijā miltus.
  4. Kad mīkla sāk atlēkt no katla malām, to ņem nost no plīts un liek mazliet padzist.
  5. Padzisušai mīklai pa vienai piejauc olas un maisa, kamēr tā atgādina vārīto krēmu. 
  6. Ar konditorejas maisiņu vai karoti liek mīklu uz pannas uz kuras uzklāts cepampapīrs. Ievēro, ka starp kūciņām jābūt atstarpēm, jo kūkas uzpūtīsies. 
  7. Liek cepties 220 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm, šajā laikā nedrīkst pavērt cepeškrāsni! Kad kūciņas uzbriedušas, krāsns temperatūru samazini uz 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes.
  8. Ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē.
  9. Šo plaucētās mīklas recepti var izmantot gan saldajiem eklēriem, vēja kūkām un Vecrīgām, gan arī sāļajām kūciņām ar siera krēma pildījumu.
  10. Ja gribi, lai kūciņu mīkla ir kraukšķīga un trausla, pildi tās ar krēmu tikai īsi pirms pasniegšanas, bet, ja vēlies mīkstākas kūciņas, tad vari tās sapildīt arī iepriekšējā dienā.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: