Sātīgā puravu zupa ar malto gaļu un kartupeļiem - Gudrības.lv

Sātīgā puravu zupa ar malto gaļu un kartupeļiem

Nepieciešams:

  • 2 puravi
  • 300 g maltas gaļas ( liellopu/cūkgaļas – pēc izvēles)
  • 5 vidēji kartupeļi
  • 4 vārītas olas
  • 100 kausētā siera
  • 3 /4 l buljona
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Puravus visā garumā ( gan balto, gan zaļo daļu) sagriež strēmelēs un sakarsētā eļļā sautē, līdz tas ir mīksts. Taču nelielu daļa purava atstāj, lai varētu uzgriezt jau gatavai zupai.
  2. Atsevišķi apcep sadrupinātu malto gaļu. Kopā ar puraviem liek katlā, pārlej ar buljonu (var gatavot no buljonu kubiciņiem), pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un uzvāra.
  3. Atsevišķi uzvāra olas, atdzesē un sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās. 
  4. Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno kausēto sieru, sāli un piparus.
  5. Pirms pasniegšanas pievieno olu pusītes un pārkaisa ar sagrieztiem svaigiem puraviem. 

Leave a Reply

%d bloggers like this: