Bez čaumalas vārītas olas ar salātiem - Gudrības.lv

Bez čaumalas vārītas olas ar salātiem

Nepieciešams:

  • Dažādas salātu šķirnes (pēc izvēles)
  • 3 ēd/k eļļas
  • 2 t/k sinepju (franču vai krievu)
  • 3 t/k balzāma vīna etiķa
  • sāls, melnie pipari
  • 1 l ūdens
  • 2 t/k galda etiķa
  • 4 olas
  • nedaudz kressalātu

Pagatavošana:

1.Visus salātus noskalo un sagriež gabaliņos.
2.Gatavo mērci no eļļas, sinepēm, balzāma vīna etiķa, sāls un pipariem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.
3.Katliņā uzvāra ūdeni, galda etiķi un sāli.
4.Olas pa vienai pārsit, liek krūzītē un lēni ielaiž ūdenī. Samazina liesmu, lai ūdens tikko burbuļotu. Vāra 3-4 minūtes, līdz olas sasniegušas vēlamo gatavību.
5.Salātus kārto uz šķīvjiem. Pārlej ar sagatavoto mērci.
6. Uz salātiem liek bez čaulas vārītās olas. Pārkaisa ar kressalātiem.
7.Pasniedz ar grauzdētu maizi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: