Dārzeņu sautējums ar garšaugiem - Gudrības.lv

Dārzeņu sautējums ar garšaugiem

Nepieciešams:

  • 6 kartupeļi
  • 2 pastinaki vai puse no selerijas saknes
  • 3 burkāni
  • neliels gabaliņš kāļa
  • 1 vidēja izmēra puravs
  • 1 t/k timiāna vai salvijas
  • 6 dl dārzeņu buljona kubika
  • sāls, baltie pipari
  • 1 saišķītis pētersīļu

Pagatavošana:

1.Notīra kartupeļus un pārējos dārzeņus. Sagriež kubiciņos. Noskalo puravu un sagriež 2 cm platos gabaliņos.
2.Sagrieztos dārzeņus liek katliņā. Pieliek timiānu vai salviju, bet puravu pagaidām vēl nepievieno.
3.Vāra 10 minūtes.
4.Pēc tam sautējumam pievieno puravu, vāra 5 – 10 min., līdz dārzeņi kļūst mīksti. Sāli un piparus pieliek pēc garšas.
5.Bagātīgi pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Leave a Reply

%d bloggers like this: