Viltīgais Jorkšīras pudiņš - Gudrības.lv

Viltīgais Jorkšīras pudiņš

Jorkšīras pudiņš ir viens no tradicionālajiem Anglijas ēdieniem, ko par viltīgo gribas saukt tāpēc, ka tas vairāk izskatās pēc plaucētās mīklas kūciņām, kā pēc pudiņa. Turklāt to var ēst gan kā piedevu gaļas ēdieniem un siltajām mērcēm, gan saldiem deserta krēmiem. 

Nepieciešams:

  • 1 glāze miltu
  • 2 olas
  • 1/2 l piena
  • cūku tauki vai eļļa.

Pagatavošana:

  1. Vispirms sakuļ olas, tad pievieno pienu un miltus. Visu lēnām samaisa un sagatavo mīklu, kurai pusstundu ļauj nostāvēties.
  2. Kad mīkla nostāvējusies, to sadala nelielās porcijās un liek pannā ar sekliem iedalījumiem, piemēram kēksiņu pannā vai trauciņos. Ļoti svarīgi pannu ietaukot un sakarsēt cepeškrāsnī vēl pirms mīklas ieliešanas. 
  3. Cep 200 grādos 20-30 minūtes. Pirmās 20 minūtes cepeškrāsni never vaļā. 
  4. Pudiņš garšo mazliet pēc pankūkas, mazliet pēc omletes un mazliet pēc plaucētās mīklas kūciņas! Tāpēc to var ēst gan kopā ar gaļas un dārzeņu ēdieniem, gan arī pildīt ar ievārījumu vai saldo krēmu. 

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: