Lasis ar citronu un medu - Gudrības.lv

Lasis ar citronu un medu

Nepieciešams:

  • 3 ēd/k medus
  • 1 citrona sula
  • 1ēd/k vīna etiķa
  • 2 ēd/k augu eļļas
  • 4 svaigas laša šķēles (apm. 3 cm biezas)
  • ½  t/k sāls
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 saišķītis sasmalcinātu zaļo lociņu

Pagatavošana:

1.Bļodā sajauc 2 ēd/k medus ar ½ citrona sulas, vīna etiķi un eļļu. Laša šķēles liek sagatavotajā marinādē un atstāj vēsā vietā uz divām stundām.
2.Tad šķēles izņem no marinādes, cep krāsnī vai grillā no abām pusēm 4min. Pēc tam pārkaisa ar sāli.
3.Gatavo mērci. Sajauc krējumu, 1 ēd/k medu, atlikušo citrona sulu, sāli un zaļos lociņus viendabīgā mērcē.
4.Zivi pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, salātiem un mērci.

Leave a Reply

%d bloggers like this: