Lēcu zupa ar cauraugušu speķi ziemai - Gudrības.lv

Lēcu zupa ar cauraugušu speķi ziemai

Nepieciešams:

  • 1 puravs
  • Apm. 100 g selerijas saknes
  • 2-3 burkāni
  • 2 ēd/k eļļas
  • Apm. 60 g sarkano lēcu
  • 2 dārzeņu vai gaļas buljona kubiņi
  • 1 l ūdens
  • ¼ t/k piparu
  • 1 ēd/k sasmalcinātu pētersīļu
  • 200 g caurauguša speķa

Pagatavošana:

1.Noskalo un sagriež puravu. Notīra selerijas sakni un burkānus. Sagriež mazos kubiņos.
2.Dārzeņus nedaudz apcep zupas katliņā sakarsētā eļļā. Pievieno nomazgātas lēcas un turpina cept.
3.Pievieno sasmalcinātus buljona kubiņus un ūdeni. Vāra uz lēnas uguns apm. 20 min. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pielej vēl nedaudz ūdens.
4.Pievieno sāli, piparus un pētersīļus.
5.Speķi sagriež mazos kubiņos. Nedaudz apcep pannā sakarsētās taukvielās. Pievieno zupai.
5.Lēcu zupu pasniedz ar rudzu maizi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: