Pikantie makaroni - Gudrības.lv

Pikantie makaroni

Nepieciešams:

  • 300 g makaronu
  • 200 g saldētu brokoļu vai puķkāpostu
  • 15 mazie tomātiņi
  • 1 zaļā čili paprika
  • 2 ēd/k eļļas
  • 100 g dārzeņu vai gaļas buljona (kubiņš + ūdens)
  • 1 t/k zaļo piparu
  • sāls, melnie pipari
  • rīvēts Parmas vai Holandes siers (pasniegšanai)

Pagatavošana:

1.Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma.
2.Brokoļus vāra, kā norādīts uz iepakojuma.
3.Tomātus noskalo un pārgiež uz pusēm. No čili paprikas izņem sēklas. Mīkstumu sasmalcina.
4.Brokoļus notecina un sadala mazos gabaliņos.
5.Pannā uzkarsē eļļu. Brokoļus, tomātus un čili nedaudz apcep.Pievieno buljonu un zaļos piparus. Sautē dažas minūtes.
6.Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Dārzeņu maisījumu uzmanīgi sajauc ar notecinātiem makaroniem. Pārkaisa ar rīvētu sieru. Pasniedz ar salātu lapiņām, kam pievienots nedaudz citrona sulas.

PADOMS!
Ja čili paprika šķiet pārāk asa, to var aizvietot ar parasto zaļo vai sarkano papriku.

Leave a Reply

%d bloggers like this: