Spirdzinošie vistas salāti ar greipfrūtu - Gudrības.lv

Spirdzinošie vistas salāti ar greipfrūtu

Nepieciešams:

  • 1 vista (apm. 1 kg)
  • 500 g ūdens, 2 t/k sāls
  • 4 – 5 veseli baltie pipari
  • 1 – 2 pētersīļu zariņi
  • 2 greipfrūti
  • 2 – 3 selerijas zariņi
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 ēd/k vīna etiķa
  • ½ t/k sāls
  • 70 g caurauguša speķa
  • dažas salātu lapiņas
  • 60 g mandeļu vai citu riekstu

Pagatavošana:

1.Vistu sadala četrās daļās.
2.Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, piparus un pētersīļus. Vistu vāra 20 – 30 min. Atdzesē, neizņemot no buljona.
3.Rūpīgi nomizo greipfrūtu. Sadala gabaliņos. Attīra no plēvēm. Noskalo un sasmalcina seleriju.
4.Gatavo mērci no krējuma, vīna etiķa, sāls un pipariem.
5.Speķi sagriež šķēlēs un sausā  pannā nedaudz apcep.
6.Vistai noņem ādiņu un izņem kaulus. Gaļu sadala gabaliņos.
7.Servējamo trauku izklāj ar salātu lapām. Tad kārtās liek vistu, greipfrūtu, seleriju un mērci. Pārkaisa ar riekstiem un ceptu, sīki sagrieztu speķi.

PADOMS!
Vārītu vistu var aizstāt ar ceptu. Der arī tītara gaļa!

Leave a Reply

%d bloggers like this: