Brīnumgardās vēja kūkas "Vecrīga" - recepte - Gudrības.lv

Brīnumgardās vēja kūkas “Vecrīga” – recepte

Klasiskā “Vecrīgas” jeb vēja kūku recepte.

Lai pagatavotu plaucēto mīklu, nepieciešams:

  • 80 g sviesta
  • 265 ml ūdens
  • 160 g miltu
  • 4 olas
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam: 

  • 2 paciņas biezpiena
  • 6 ēdamkarotes cukura (daudzums, protams, atkarīgs no salduma sliekšņa jūsu ģimenē)
  • 4-6 karotes krējuma

Pagatavošana:

  1. Sviestu, ūdeni un šķipsniņu sāls uzvāra un uzreiz pēc noņemšanas no uguns klāt pieber miltus. Kārtīgi samaisa, kamēr mīkla atlec no malām un, kad tā padzisusi, piemaisa vai pieputo olas.
  2. Ar ēdamkaroti liek uz cepampapīra. Pēc tam ar ūdenī samitrinātiem pirkstiem uzliktās kūciņas pielabo.
  3. Lieks cepties 190 grādu temperatūrā uz 45 minūtēm.
  4. Svarīgi! Pirmās 30 minūtes krāsns durtiņas nedrīkst pavērt, lai kūkas nesakristos!
  5. Šī paša iemesla dēļ pēc izcepšanas atver plīts durtiņas un neilgu brīdi kūkas vēl patur krāsnī.
  6. Iepilda ar konditorejas šļirci vai arī kūkas var pārgriezt un pildījumu iesmērēt ar karoti. Pēc iepildīšanas ieteicams kūkas mazliet paturēt ledusskapī, lai biezpiens labāk iesūcas un nedaudz arī sacietē. 

! Šo pašu plaucētās mīklas recepti var izmantot arī eklēru pagatavošanai, tikai tad pildījumam jāatrod vārītā krēma recepte.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: