Vistu spārniņi apelsīnu mērcē – recepte - Gudrības.lv

Vistu spārniņi apelsīnu mērcē – recepte

Vienkārši gardi un sātīgi – vistu spārniņi apelsīnu mērcē.

Nepieciešams:

  • 8 vistu spārniņi
  • sāls, pipari
  • 8 karotes olīveļļas cepšanai
  • 4 ķiplokdaiviņas
  • gabaliņš ingvera
  • 2 apelsīni
  • 2 tomāti
  • 4 karotes medus.

 

Pagatavošana:

  1. Pannā lej olīveļļu, sakarsē un apcep spārniņus no abām pusēm brūnus.
  2. Pievieno sakapātus vai izspiestus ķiplokus un sasmalcinātu ingvera gabaliņu. Tad lej klāt no apelsīniem izspiestu sulu un pievieno gabaliņos sakapātus tomātus un medu.
  3. Pielej mazliet ūdens, tad liek vāku virsū un ļauj, lai liekais šķidrums izvārās un ap spārniņiem veidojas karamelizēta mērcīte.
  4. Pasniedz ar kraukšķīgajām ledussalātu lapām, gurķiem, tomātiem vai kādiem citiem iemīļotiem salātiem.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: