Lazanja ar malto gaļu un žāvētu desu - recepte - Gudrības.lv

Lazanja ar malto gaļu un žāvētu desu – recepte

Slinkā runča Garfīlda mīļākais ēdiens bija lazanja, ko klasiski gatavo ar malto gaļu. Nez, ko viņš teiktu, nobaudot šo lazanjas versiju, kur papildus maltai gaļai pievieno arī puscieti žāvēto desu un ananāsu!

Mērcei nepieciešams:
1,2 kg maltās gaļas,
300 g puscieti žāvētas desas,
3 lieli burkāni,
2 paprikas,
2 sīpoli, 400-500g marinēti tomātu gabaliņos,
500 g ananāsu gabaliņos,
450 g tomātu pastas, 
zaļumi un garšvielas. 

Baltajai mērcei nepieciešams:
40 g sviesta,
2-3 ēdamkarotes kviešu miltu,
0,5 l saldā krējuma (35%),
1 ķiploks.

Lazanjas pamatam nepieciešams:
300 g siers,
500 g lazanjas plāksnes.

Pagatavošana:

  1. Uz pannas apcep malto gaļu, pašās beigās pievienojot arī šķēlītēs sagrieztu desu un liek katlā.
  2. Atsevišķi apcep uz pannas rīvētus burkānus un liek katlā pie gaļas.
  3. Tāpat atsevišķi apcep ripiņās sagrieztu sīpolu un pievieno gaļai un burkāniem.
  4. Apcep papriku. Kad tā paliek mīksta, pievieno tomātu pastu un nedaudz to uzkarsē (galvenais, lai nepiedeg) un tad pievieno katlā esošajiem produktiem.
  5. Kā pēdējos katlā pievieno tomātu gabaliņus un smalki sagrieztus svaigus vai konservētus ananāsu gabaliņus. Visu samaisa un ļauj sautēties aptuveni 20 minūtes uz lēnas uguns.
  6. Kamēr sautējas gaļa, pagatavo balto mērci: mazos gabaliņos sagriež ķiploku un apcep. Pievieno sviestu un, kad tas izkusis, piemaisa miltus. Kad masa atgādina zeltainas putas, pievieno saldo krējumu un lēni maisa, lai neveidojas kunkuļi. Mērce ir gatava, kad tā sāk vārīties.
  7. Sarīvē sieru un sāk veidot kārtojumu.  Veidnē (25×35 cm ar dziļumu 6cm) liek plānu pirmo kārtu ar gaļas mērci. Izlīdzina un liek virsū lazanjas plāksnes vienu otrai blakus. Tad liek lielāku gaļas kārtu. Atkal lazanjas plāksnes. Pa virsu lej balto mērci. Atkal plāksnes un vēl vienu gaļas kārtu. Visam pa virsu ber rīvēto sieru un zaļumus.
  8. Cep 200 grād temperatūrā aptuveni stundu. 
  9. Pasniedz ar svaigiem dārzeņu un lapu salātiem. 

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: