Klasiskā medus kūka – recepte - Gudrības.lv

Klasiskā medus kūka – recepte

Klasiskās medus kūkas recepte nav sarežģīta. Grūtākais uzdevums ir pēc iespējas plānākā kārtiņā ieklāt biezo mīklu. 

Nepieciešams:
• 1 glāze medus
• 1 tējkarote sodas
• 3 olas
• 2 glāzes miltu.
Pildījumam nepieciešams:
• 1 l 25% skābā krējuma
• 1 glāze cukura

Pagatavošana:

  1. Uzliek karsēties cepeškrāsni uz 200 grādiem.
  2. Uz lēnas uguns izkarsē medu līdz tas kļūst šķidrs kā sīrups.  
  3. Lēni maisot, medum pievieno sodu, iepriekš sakultas olas un miltus. Kārtīgi samaisa, kas nav nemaz tik viegli, jo medus “stīvējas pretī” un mīkla būs diezgan bieza un cieta.
  4. Lielākais izaicinājums ir ieklāt mīklu izvēlētajā cepamformā pēc iespējas plānākā kārtiņā, jo cepšanas laikā tā uzpūtīsies. Ja cep mazajā apaļajā cepamformā, tad iespējams pietiks ar vienu ēdamkaroti mīklas, ko ieliek pannas vidū un ar silikona lāpstiņu izlīdzina pa visu pannu. Lielākai pannai, jāklāj lielāks daudzums mīklas un pēc cepšanas to var pārgriezt uz pusēm. 
  5. Mīkla izcepas ļoti ātri – 3-5 minūtēs. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, to var sadurstīt ar dakšiņu, lai pildījums labāk iesūcas. Ļoti ērti, ja var izmantot divas cepampannas un kamēr viena kārta cepas, otrā pannā iesmērē nākamo mīklas kārtu. 
  6. Kas mīklas kārtas izceptas, kārtīgi saputo krējumu ar cukuru (lai cukurs ir izšķīdis) un kārto pašu medus kūku: viena mīklas kārta, pildījums, mīklas kārta, pildījums.
  7. Lai kūka izskatās glītāka, maliņas var apgriezt, sadrupināt un klāt kūkai pa virsu. 

Leave a Reply

%d bloggers like this: