Aukstā zupa ar kefīru un marinētām bietēm - Gudrības.lv

Aukstā zupa ar kefīru un marinētām bietēm

Vasara jau klauvē pie durvīm, tādēļ saulainajās un karstajās dienās vēders prasīt prasa ko vieglu un svaigu. Aukstā zupa ir ne tikai spirdzinoša, bet arī ātri un viegli pagatavojama.

Nepieciešams:

  • Kefīrs (2,5%) – 1l
  • Cieti novārītas olas – 4gab
  • 1 liels svaigs gurķis
  • Redīsi – 8 – 10gab
  • Marinētas, sagrieztas bietes – 1 burciņa
  • Mārrutki – 1 t/k
  • Dilles, lociņi – pēc garšas
  • Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Zupas terīnē vai katlā ielej kefīru. Pievieno marinētās bietes un samaisa.
  2. Sīki sagriež (var – sarīvēt uz rupjās rīves) gurķi un redīsus. Sasmalcina dilles un lociņus. Visu liek zupā un pievieno sāli pēc garšas.
  3. Lai pastiprinātu garšu, pievieno mārrutkus. Visu samaisa.
  4. Olas sagriež gabaliņos, pievieno zupai vai pārkaisa pirms pasniegšanas.
  5. Zupu liek ledusskapī uz 15 – 20 min. Pasniedz atdzesētu.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: