Gardā rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize - recepte - Gudrības.lv

Gardā rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize – recepte

Ļoti garda plātsmaize! Turklāt droši var variēt ar jaunām garšām un aveņu vietā izmantot citas ogas vai augļus.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Bezrauga kārtainā mīkla – 2×250 g (divas loksnes)
  • Sviests – 140 g
  • Mandeļu milti – 140 g
  • Cukurs – 50 g
  • Rabarberi – 3 gab.
  • Avenes – 250 g
  • Lazdu rieksti – 3 saujas
  • Medus – 2-3 ēdamk.

 
Pagatavošana:

1.    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C;

2.    Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas;

3.    Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu;

4.    Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu;

5.    Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus;

6.    Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes;

7.    Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

 

Padoms!

Liec  kārtaino mīklu formā, citādi  daļa pildījuma var iztecēt.

Recepti iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

Leave a Reply

%d bloggers like this: