Karstie rabarberi - recepte - Gudrības.lv

Karstie rabarberi – recepte

Vai esi ēdis karstos rabarberus? Šis ir mazāk ierasts, bet tiešām gards veids, kā pagatavot rabarberus!

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Kārtainā sviesta mīkla – 400 g
  • Rabarberi – 3 līdz 4 gab.
  • Brūnais cukurs – 3 līdz 4 ēdamk.
  • Malts kanēlis – 2 ēdamk.
  • Ola – 1 gab.

Pagatavošana:

1.    Katru kārtainās mīklas loksni sagriez 2-3daļās;

2.    Iesmērē katru loksni ar sakultu olu, pārkaisi ar kanēli un brūno cukuru;

3.    Nomizo rabarberus, sagriez tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes;

4.    Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā;

5.    Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° C  un liec cept rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

 

Aikāgaršo ieteikums!

Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat vari izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēsi tos zaļā vai sarkanā sīrupā.

Recepti iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

Leave a Reply

%d bloggers like this: