Brīnumgardā ogu maizes recepte - Gudrības.lv

Brīnumgardā ogu maizes recepte

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 olas
  • 2 glāzes + 3 ēd/k cukura
  • 2,5 – 3 glāzes miltu
  • 200 – 250 g krējuma mīklai + aptuveni 1 glāze pārliešanai
  • 200 g biezpiena
  • 1 tējk. Sodas
  • 1 citronmiziņa
  • 1 – 1,5 ēd/k citrona sulas sodas dzēšanai
  • 25 g vaniļas cukura
  • kanēlis pēc garšas
  • 1 kg upeņu, jāņogu, melleņu vai citu ogu un augļu pēc izvēles.

PAGATAVOŠANA:

  1. Iesit bļodā olas un sakuļ. Pievieno divas glāzes cukura, krējumu, biezpienu un visu samaisa.
  2. Pieber miltus un pievieno sodu, kas sajaukta ar citrona sulu. Pierīvē citrona miziņu.
  3. Ietauko pannu un izkaisa ar miltiem.
  4. Ar ēdamkaroti liek mīklu. Kad visa panna noklāta, viegli izlīdzina.
  5. Ogas kārto uz mīklas tā, lai viss ir nosegts.
  6. Pārlej ar krējuma, cukura un vaniļas cukura maisījumu. Beigās pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu.
  7. Cep 190 grādos, līdz gatava.

PADOMS!

Gatavojot šo ogu maizi, var ļauties improvizācijai. Piemēram, pagatavot to no dažādu ogu maisījuma!

Leave a Reply

%d bloggers like this: