Mazsālīti gurķīši stundas laikā! - Gudrības.lv

Mazsālīti gurķīši stundas laikā!

Brauc ciemiņi? Nepārvarami gribās mazsālītu gurķīti tagad un tūlīt? Nav upeņu lapu? Te būs ātrā mazsālīto gurķīšu recepte!

NEPIECIEŠAMS:

  • Plastmasas vai stikla trauks ar ciešu vāku
  • Trauka ietilpībai atbilstošs neliela izmēra gurķu daudzums
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • Dilles
  • Sāls, cukurs

PAGATAVOŠANA:

  1. Gurķus nomazgā un gareniski pārgiež uz pusēm. Ievieto izvēlētajā traukā.
  2. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi ( ja tā nav pieejama – sasmalcina ar nazi) un pievieno gurķiem.
  3. Dilles sagriež, liek traukā ar gurķiem.
  4. Gurķus pārkaisa ar sāli un cukuru attiecībā 2:1 (divas tējkarotes sāls, viena tējkarote cukura).
  5. Traukam uzliek vāku un visu kārtīgi sakrata.
  6. Liek ledusskapī uz 1h. Pasniedz kā piedevu vai uzkodu. Atvērtu turpina uzglabāt ledusskapī.

PADOMS!
Šī mazsālīto gurķīšu recepte pieļauj improvizācijas iespējas. Bez dillēm un ķiploka var pievienot arī sagrieztu sīpolu, sinepju graudus vai smaržīgos piparus pēc katra gaumes un izvēles. Gurķīši ir gatavi 1 stundas laikā, taču ja paturēsi 2 – 3 stundas – garša kļūs izteiktāka!

Leave a Reply

%d bloggers like this: