Aromātiskā Ķirbju Zupa Franču Gaumē - Gudrības.lv

Aromātiskā Ķirbju Zupa Franču Gaumē

Šai zupai raksturīgākā īpašība ir tā, ka zupa īpaši garšīga kļūst, ja tai ļauj 24 stundas „atpūsties”. Zupai ir ļoti maiga konsistence un brīnišķīgs aromāts.

NEPIECIEŠAMS:

  • Ķirbis – 500 g
  • Kartupeļi – 300 g
  • Sīpols – 1 gab.
  • Eļļa – 1 ēd/k
  • Piens – 1,5 glāze
  • Ingvers – 1 t/k
  • Maizes grauzdiņi – 100 g
  • Sāls, pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  1. Nomazgāt, nomizot un attīrīt ķirbi no sēklām, sagriezt nelielos kubiņos. Notīrīt kartupeļus un sagriezt. Sīpolu sīki sasmalcināt.
  2. Vārāmajā katlā sakarsēt eļļu un apcepināt sīpolus apm. 3-4 min., līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Sīpoliem pievienot sagrieztos dārzeņus. Apliet ar verdošu ūdeni tā, lai tas tikai nosegtu dārzeņus. Pievienot sāli, un uz mazas uguns vārīt apm. 15-20 min.
  4. Ūdeni noliet, bet vārītos dārzeņus sablenderēt līdz tie iegūst viendabīgas putriņas masu.
  5. Masu ieliet katlā un atšķaidīt ar karstu pienu līdz jums vēlamajai zupas konsistencei. Apm. 5-10 min. visu sildīt uz mērenas uguns.
  6. Pievieno piparus un sasmalcinātu ingveru. Samaisa.
  7. Pasniedz karstu, rotājot ar maizes grauzdiņiem.

Leave a Reply

%d bloggers like this: