Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi - Gudrības.lv

Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

 

Februārī, kad daudzviet pasaulē tiek svinēts mīlestības mēnesis, šī būs īpaša panakotas recepte, ko baudīt kopā ar mīļoto, ģimeni vai draugiem.

Izejvielas:

Panakotai:                               Karameļu putas:                  Rīvēta šokolāde:

Saldais krējums 200ml           Saldais krējums 100ml         Tumšā šokolāde 50gr

Piens 150ml                            Cukurus 25gr

Cukurs 50gr                            Karameļu sīrups 30ml

Želatīns 8gr

Stipra kafija 50ml

 

Pagatavošana:

Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.

Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.

Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.

Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.

Recepti piedāvā resorāna Piramīda šefpavārs Artūrs Brucis

Leave a Reply

%d bloggers like this: